International Council of Museums

Gepubliceerd door OSK op

Lieve OSK’ers en aankomend studenten Kunstgeschiedenis,

In overleg met het Dagelijks Bestuur van de Afdeling Kunstgeschiedenis is er besloten dat we vanaf het collegejaar 2017-2018 niet langer de Museumjaarkaart gaan promoten, in plaats daarvan raden wij alle OSK’ers en (aankomend) studenten Kunstgeschiedenis aan om lid te worden van het ICOM (International Council of Museums). Als student Kunstgeschiedenis kom je namelijk in aanmerking voor een studenten lidmaatschap. De keuze om te switchen van de Museumjaarkaart naar de ICOM-pas ligt in twee dingen, allereerst is het ICOM een internationale organisatie en geldt de pas dus ook in het buitenland (tijdens excursies), daarnaast gelden de toeslagen voor tijdelijke tentoonstellingen vaak niet op de ICOM-pas, maar wel op de Museumjaarkaart.

We adviseren jullie daarom allemaal om je aan te melden bij het ICOM. Let echter wel op: over het aanvragen van lidmaatschap en het daadwerkelijk bezitten van de ICOM-pas gaat een periode van gemiddeld 6 weken, dit komt doordat de aanmeldingen en de passen via het hoofdkantoor in Parijs gaan. Vraag je lidmaatschap en je pas dus vroegtijdig aan!

Dit kan voor de aankomend studenten Kunstgeschiedenis echter een probleem veroorzaken, aangezien op de site gevraagd wordt naar een scan van de studentenkaart. Het bestuur heeft contact opgenomen met het ICOM en er wordt naar de kwestie gekeken. In de reactie die we ontvingen werd echter enkel over het ‘bewijs van inschrijving’ gesproken als vereiste voor de inschrijving en niet expliciet over de studentenkaart. Het bewijs van inschrijving is te downloaden via Osiris; als het goed is heb je hier inloggegevens voor ontvangen, mits je inschrijving rond is. Om het aanmeldformulier op de site te verzenden moeten zowel voor- en achterzijde van je studentkaart ingevuld zijn als je bewijs van inschrijving. We hebben bericht ontvangen dat het ook volstaat om driemaal je bewijs van inschrijving mee te zenden.

In plaats van boekjaren werkt het ICOM met kalenderjaren, je neemt dus een lidmaatschap per kalenderjaar af!

We hopen dat dit voor nu voldoende is. Mocht je hier nog vragen over hebben, schroom niet te mailen.

OSKusjes en Knuffels,

Het XLe bestuur der OSK

Categorieën: Bestuur

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com