OSK zoekt commissieleden!

Gepubliceerd door OSK op

Lieve OSK’ers,

Na een tijd van welverdiende rust is het nieuwe collegejaar dan toch een feit, we duiken weer de studieboeken in, er wordt hard aan scripties gewerkt en de Gombrich-cursus is in volle gang. Net als vorige jaren betekent de start van een nieuw collegejaar tevens de herstart van de vele OSK commissies. Aangezien deze commissies niet vanzelf draaien, zijn we op zoek naar enthousiaste, spontane, getalenteerde en OSKanjertastische commissieleden en commissiehoofden. Het commissieleven zal niet veel tijd in beslag nemen, hooguit één à twee uur per week, en het is natuurlijk ook heel erg gezellig! Hieronder volgt een kleine uitleg van elke OSK commissie

Formele Activiteitencommissie:

De Formele Activiteiten Commissie richt zich op studiegerelateerde activiteiten. Daarbij moet je denken aan cultureel verantwoorde activiteiten zoals filmavonden, dagreisjes en museumbezoeken, waarvan de organisatie in jullie handen liggen. Afgelopen jaar werd bijvoorbeeld ‘OSK goes Kleve’ en een museumbezoek aan de Kunsthal en Museum Booijmans van Beuningen georganiseerd. Ook ben je als commissielid verantwoordelijk voor aangelegenheden zoals symposia en de jaarlijkse carrièredag. Door het organiseren van deze uiteenlopende activiteiten begeef jij je in het kunsthistorische werkveld, waar je niet alleen praktische ervaring opdoet, maar ook in contact komt met diverse mensen binnen dit veld. Heb jij het gevoel geknipt te zijn voor deze commissie? Meld je aan!

Informele Activiteitencommissie:

Deze commissie is geheel nieuw binnen de OSK en is in essentie een samentrekking van de Feestcommissie en de Kookcommissie. Dit betekent dus dat deze commissie verantwoordelijk zal zijn voor een groot spectrum aan activiteiten en iedereen hier zijn (gebakken) ei kwijt kan! Een kleine greep uit het aanbod zijn de grotere feesten, borrels, het gala maar ook de rustigere activiteiten zoals het kerstdiner, het diner rouler en workshops. Een grote selectie aan activiteiten waardoor iedereen een project kan vinden om zich met veel plezier op te richten. Deze commissie zal dan ook verantwoordelijk zijn voor veel van de gezelligheid binnen de OSK. Wil jij helpen ook dit jaar de OSK weer een gezellige vereniging te maken? Stuur dan een mail en help ons deze nieuwe commissie het succes te maken die wij weten dat het zal zijn!

Voor deze spiksplinternieuwe commissie zijn wij wel nog op zoek naar een hoofd. Ben jij bereid deze functie op je te nemen? Vermeld dit dan bij de mail. Het hoofd van de commissie plant vergaderingen, houdt overzicht en zorgt dat alles in goede banen geleid wordt.

Reiscommissie:

Reizen, je doet het al genoeg met de opleiding… De OSK doet hier nog een schepje bovenop! De OSK organiseert in de meivakantie de jaarlijkse OSK-reis. Nadat voorgaande jaren is afgereisd naar onder andere Griekenland, Dublin, Praag, Sint-Petersburg en Madrid is het weer tijd voor een nieuwe bestemming. Als lid van de reiscommissie hou je je bezig met het regelen van vervoer naar de bestemming, het vinden van geschikte accommodatie, het reisprogramma en een thema-activiteit voor vertrek. Natuurlijk ga je als commissielid zelf ook mee op reis. Heb jij het beste idee voor een volgende reisbestemming en ben je een geboren reisleider? Meld je dan aan voor deze commissie!

ARTillerie:

Heb jij een creatieve geest en hou je van schrijven? Of zet je graag kunstkritische teksten op papier? De ARTillerie is het best te beschrijven als het digitale tijdschrift door en voor studenten waar je je helemaal thuis zal voelen. De leden van deze commissie onderhouden een Facebookpagina en hebben hun eigen pagina op de site van de OSK. Deze werken ze regelmatig bij met korte artikelen over kunst. Voor een nog beter beeld van deze commissie kan je natuurlijk het beste zelf de pagina’s van de ARTillerie bezoeken! In deze commissie is ruimte voor eigen inbreng en ideeën voor stukjes; afgelopen jaar is er bijvoorbeeld een serie van Eigenwijkse Kunst ontstaan en werd geschreven over nieuwtjes in de kunstwereld. Meld je vooral aan voor deze commissie als je schrijven heel leuk vind!

Deze commissie is nog op zoek naar een nieuw hoofd, dus als je hier gemotiveerd voor bent vermeld dit dan kort in je berichtje. Het hoofd van de commissie zal de leiding nemen en zorgen dat alles in goede banen geleid wordt, deadlines gehaald worden en houdt overzicht over het geheel.

PR-Websitecommissie:

De OSK is natuurlijk ook digitaal actief, naast onze Facebookpagina en LinkedIn profiel hebben we ook een mooie website, www.osk1977.nl. De focus van deze commissie ligt bij het up-to-date houden van de prachtige OSK-website voor onze prachtige OSK’ers. Dit is vooral een samenwerking tussen onze secretaris en deze commissie. Toch zijn er nog veel andere leuke dingen te beleven, de leden  van deze commissie houden zich ook bezig met het maken van posters voor en het fotograferen van de leuke OSK-activiteiten. Heb jij wat verstand van websites onderhouden, gevoel voor grafisch ontwerp of de ambitie huisfotograaf te worden? Stuur snel een mail en dan verwelkomen we je graag bij de PR-websitecommissie!

Kascontrolecommissie:

Vind jij het leuk om je rekenkwaliteiten op pijl te houden? De Kascommissie telt de kas na bij OSK activiteiten waar een kleine bijdrage gevraagd wordt. Dit is nodig als OSKontrole op de penningmeester, waardoor de commissie uit niet-bestuursleden moet bestaan. Ook helpt de Kascommissie met de financiële eindcontrole aan het einde van het boekjaar. De commissie zal dus vooral worden ingezet kort na een activiteit en vergt niet veel inspanning door het jaar heen. Help jij mee om OSK activiteiten mogelijk te maken?

Introductiecommissie:

De introductiecommissie is verantwoordelijk van het organiseren van de introductieweek voor de nieuwe eerstejaarsstudenten kunstgeschiedenis. Naast het organiseren van een aantal activiteiten tijdens deze week ben je mentor van de introlopers en geef je ze een flitsende start van het eerste collegejaar. Verwacht bij deze commissie geen hoge werkdruk door het hele jaar heen; je zult met name bezig zijn vlak voor en tijdens de introductieweek. Ben je er al klaar voor om (mentor)mama of -papa te worden? Denk jij dat je de uitgelezen persoon bent om de introlopers te introduceren in het studentenleven van Nijmegen? Sluit je dan aan bij deze commissie!

Aanmelden voor deze commissie is nog niet mogelijk in verband met mogelijke nieuwe regels vanuit de opleiding. Genoeg tijd om te bedenken of je er bij wilt dus!

 

Lijkt een van deze commissies je wat? Mail dan snel naar bestuur@osk1977.nl!

Categorieën: Home

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com