KKN-lezing; dr. Stephan Mols & dr. Christel Veen

Gepubliceerd door OSK op

Lieve OSK’ers,

Op dinsdag 9 oktober zullen dr. Stephan Mols, universitair hoofddocent Klassieke en Provinciaal-Romeinse Archeologie en projectleider van het project Mapping the Via Appia, dr. Christel Veen, universitair docent Archeologie en opgravingsleider van het project, komen spreken over het onderzoek naar de oudste Romeinse weg, de Koningin der Wegen: de Via Appia.

In het multidisciplinaire project Mapping the Via Appia worden de delen van de vijfde en de zesde mijl van de oudste Romeinse consulaire weg en het omliggende achterland zo volledig mogelijk in kaart gebracht. Langs de weg lagen grafmonumenten, villa’s, winkels en werkplaatsen. In deze samenwerking van archeologen van de Radboud Universiteit, het Koninklijk Nederlands Instituut te Rome (KNIR), de Vrije Universiteit Amsterdam en het Amsterdam eScience Center wordt gewerkt aan een inventarisatie die dient als basis voor zowel een 3D-reconstructie waarin de veranderingen door de tijd heen zichtbaar worden gemaakt, als voor een culturele biografie van dit deel van de weg van de Oudheid tot nu. Opgravingen dienen onder meer om een gedetailleerder beeld te krijgen van de chronologie, de architectuur en geschiedenis van graven en werkplaatsen langs dit deel van de weg.

Tijdens deze lezing zal het project nader worden toegelicht en zal in meer detail worden ingegaan op de resultaten van de opgravingscampagnes die hier sinds 2011 worden uitgevoerd.

Aanmelden kan hier

Categorieën: KKN

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com