KKN-Lezing; Gemma Boon, ‘Van design tot museumstuk: de haute couture van Yves Saint Laurent’

Gepubliceerd door OSK op

Lieve OSK’ers,

Op dinsdag 17 september zal Gemma Boon, directeur van Museum No Hero in Delden, komen spreken over de beroemde ontwerper Yves Saint Laurent (1936-2008). Deze lezing staat in het teken van de tentoonstelling Yves & Catherine: Une histoire d’amour, die nog te zien is tot 5 januari 2020 in Museum No Hero.

YSL, de initialen van de beroemde ontwerper Yves Saint Laurent, zijn een begrip in de modewereld. Met zijn vernieuwende blik en rebelse houding heeft hij het beeld van de vrouw voorgoed veranderd. In de tentoonstelling Yves & Catherine: Une histoire d’amour ligt het accent op de levenslange vriendschap tussen Saint Laurent en de Franse actrice Catherine Deneuve.
Twintig ensembles die Saint Laurent heeft ontworpen voor Deneuve – die zijn aangekocht door Museum No Hero op een veiling van de privégarderobe van Deneuve – vertellen samen het verhaal van de vriendschap tussen de ontwerper en de filmster. Daarnaast worden in de tentoonstelling enkele bruiklenen getoond, waaronder de beroemde Mondriaanjurk uit het Rijksmuseum Amsterdam en de iconische smoking voor dames uit het Modemuseum Hasselt, die tonen hoe Saint Laurent de wereld op zijn kop heeft gezet.

Naast de bijzondere band tussen Saint Laurent en Deneuve zal Gemma Boon tijdens deze lezing ingaan op het vak van de tentoonstellingsmaker. Waarom heeft Museum No Hero gekozen voor een modetentoonstelling? En hoe presenteer je jurken in een museum zonder dat het op een kledingboetiek gaat lijken?

meer informatie en aanmelden, zie: ru.nl/kkn

Categorieën: KKN

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com