De nieuwe ARTillerie stelt zichzelf voor

Gepubliceerd door Jonathan de Regt op

Een nieuw collegejaar betekent nieuwe vakken, nieuwe boeken, nieuwe docenten, maar ook: nieuwe ARTikelen, geschreven door nieuwe redactieleden van de ARTillerie. Op 26 september zijn deze nieuwe redactieleden ingeslagen op de wissel-ALV. In dit artikel stellen de nieuwe schrijvers zich voor.

Jonathan de Regt

Lieve lezers van de ARTillerie,

dit jaar ga ik voor het tweede jaar op rij jullie vermaken met mijn ARTikelen. Voor degenen die mij nog niet kennen: ik ben Jonathan, ik ben negentien jaren jong en ik zit in het tweede jaar van mijn bachelor kunstgeschiedenis. Als ik niet met kunst bezig ben, lees ik meestal boeken en kijk ik vage arthouse films. Verder ga ik als ik tijd heb graag fietsen of hardlopen. Momenteel ben ik gefascineerd door een drieluik van Francis Bacon genaamd Three studies for figures at the base of a crucifixion. De figuren die je op de doeken ziet geven mij de kriebels, omdat het menselijke figuren zijn die zodanig vervormd zijn door de schilder dat bijna al het menselijke weg is gevallen. Nu zijn het vormen met menselijke aspecten, of hompen vlees. Zoals je kunt lezen voel ik me thuis in horror en het surrealisme, dus verwacht daar een paar ARTikelen over dit jaar!

Ik heb erg veel zin om jullie dit jaar nog een keer te vermaken met mijn stukjes en ik hoop dat jullie ze net zo graag lezen.

Groetjes,

Jonathan

Mira Malesevic

Lieve lezers¸

Mijn naam is Mira, een tweedejaars studente kunstgeschiedenis die zich voor het eerst heeft gewaagd aan de frontlinie van de ARTillerie. 

Mijn interesse in kunst is net zo divers als mijn Spotify-afspeellijst. Van de klassieke meesters tot moderne meesterwerken, ik ben van alle markten thuis! Dus wie weet verschijnt Nicki Minaj binnenkort wel in mijn artikelen als een moderne Medici-patroon van de popcultuur.

Als ik eerlijk ben, heb ik een zwak voor het Symbolisme. Er is iets magisch aan de manier waarop symbolisten diepere betekenissen en emoties in hun werken verweven. Op dit moment is mijn absolute favoriete kunstwerk de Cycloop van Odilon Redon. Die ene oogbal die je aankijkt alsof ‘ie jouw diepste geheimen kent, is gewoonweg fascinerend. 

Dus, beste lezers, wees voorbereid op een rollercoaster van kunstzinnige avonturen, met een vleugje humor en een knipoog naar het onverwachte. Samen gaan we de grenzen van de kunstwereld verkennen. En wie weet, misschien ontploft er af en toe wat artistiek vuurwerk onder mijn pen. 

Veel liefs, Mira

Myrthe Dijckhoff

Lieve lezers,

Hoi! Ik ben Myrthe, eerstejaars bij Kunstgeschiedenis en daarmee ook een nieuwe toevoeging aan de redactie van de ARTillerie. Naast kunst houd ik veel van schrijven en vind ik het leuk om mooie dingen (lees: dingen die ik mooi vind) te delen met mensen. Momenteel ben ik een beetje heel erg verliefd op Scandinavische kunst, maar daarnaast houd ik ook veel van moderne en hedendaagse kunst, architectuur en interieurontwerp. Mijn favoriete werk is Øjets Blikstille, van Asger Jorn. Ik vind het expressieve kleurgebruik en de manier waarop het is geschilderd heel krachtig en elke keer als ik er naar kijk ben ik stiekem even stil. Ik heb veel zin om dit jaar bij de ARTillerie over alles wat ik mooi vind te schrijven, dus bereid je maar voor!!!

Groetjes, Myrthe

Luuk Merijn Spee

Lieve lezers, 

Het zal je misschien niet verbazen dat ik ook dit jaar weer voor de ARTillerie zal schrijven. Dat doe ik ondertussen al behoorlijk wat jaren. Nieuwe lezers kennen mij misschien nog niet en daarom zal ik kort wat over mezelf vertellen. Mijn naam is Luuk en ik loop alweer vijf jaar als student rond op de Nijmeegse campus. Op dit moment ben ik net begonnen met de master Kunstgeschiedenis. Ik houd enorm van de achttiende eeuw en ben veelal geïnteresseerd in de combinatie tussen teksten en beelden. Bijvoorbeeld in de vorm van kunstcommentaren en spotprenten. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van portretten uit de achttiende en negentiende eeuw. 

Op de momenten dat ik niet met studeren bezig ben, ga ik er graag op uit om andere steden te ontdekken. Het is heerlijk om in een stad waar je een vreemde bent op het terras mensen te kijken, maar natuurlijk maak ik mij vooral wijs dat ik er vooral kom voor de architectuur en de musea. Mijn favoriete stad? Caput Mundi, oftewel Rome! Al komen Parijs en Antwerpen daar heel gauw achteraan. Naast het maken van stedentripjes vind ik het ook geweldig om te koken, wijn te drinken op het Waalstrand en mensen rond te leiden door kunstrijke plaatsen. 

Afbeelding met kleding, Menselijk gezicht, persoon, jeans

Automatisch gegenereerde beschrijving
Favoriet kunstwerk: Amaury-Duval, Portret van madame De Loynes (Jeanne de Tourbey), 1862, olieverf op doek, 100 x 83 cm, Parijs: Musée d’Orsay.

  

Categorieën: ARTillerieHome

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com