Museumbezoek; Drents Museum

Gepubliceerd door OSK op

Lieve OSK’ers,

Zoals al aangekondigd in de vorige nieuwsbrieven en op de pagina van de ARTillerie staat op donderdag 1 februari het eerste museumbezoek van het jaar op de planning! We zullen een bezoekje brengen naar het Drents Museum in Assen waar we de tentoonstelling The American Dream – American Realism 1945-2017 gaan bezichtigen.

De tentoonstelling is een samenwerking van het Drents Museum en de Kunsthalle Emden: in Emden worden de meest recente werken getoond, terwijl in Assen de kunst tot 1967 centraal staat. Het is de eerste keer dat zo’n groot overzicht van hedendaagse, Amerikaanse kunst tentoon wordt gesteld in Europa en er kan dus zeker gesproken worden van een primeur.

Op 1 februari zullen we rondgeleid worden door de conservator van de tentoonstelling, Annemiek Rens. Daarnaast zal ook onze eigen Mette Gieskes meegaan om Annemiek aan te vullen of nog meer te vertellen over de Amerikaanse kunst.

We willen op 1 februari rond 12:00 in Assen zijn, hierom willen we om 9:24 de trein in Nijmegen pakken. Het lijkt ons handig dat we van tevoren kaartjes kopen voor de tentoonstelling, zodat we daar niet voor in de rij hoeven te staan. Kaartjes kopen kan via deze link: https://drentsmuseum.slgnt.eu/optiext/optiextension.dll….

Omdat we het Drents Museum even moeten laten weten met hoeveel mensen we komen op 1 februari, willen we jullie vragen om je vóór donderdag 25 januari definitief aan te melden via het Facebook-evenement of een mailtje te sturen naar formeleactiviteitencommissie@osk1977.nl!

Categorieën: Home

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com