Studentenverkiezingen 3 t/m 6 juni

Gepubliceerd door OSK op

Lieve OSK’ers,

Van maandag 3 t/m donderdag 6 juni vinden de Studentenverkiezingen weer plaats. Als Student Kunstgeschiedenis kan je dit jaar stemmen voor de Opleidingscommissie Kunstgeschiedenis, de Facultaire Studentenraad Letteren en de Universitaire Studentenraad.

Ieder jaar kunnen studenten zich verkiesbaar stellen voor de USR, de FSR’s en de Opleidingscommissies. In rond mei/juni vinden dan verkiezingen plaats om te bepalen welke studenten het volgende jaar in de raden of OLC’s komen. Hieronder volgt een korte samenvatting van de verschillende organen:

Universitaire Studentenraad 
Studenten in de Universitaire Studentenraad (USR) praten met het college van bestuur van de universiteit en met allerlei beleidsmedewerkers die beslissingen nemen over zaken die studenten aangaan. Samen met de OR vormen zij de Gezamenlijke Vergadering (GV). De USR wordt gevormd door gekozen afgevaardigden van de studentenpartijen en de Politiek Commissarissen van de verschillende koepelverenigingen.

Facultaire Studentenraad 
De Facultaire Studentenraad (FSR) praat met het faculteitsbestuur en met medewerkers van de universiteit. Samen met de OC vormen ze de Facultaire Gezamenlijke Vergadering (FGV).

Opleidingscommissie 
De opleidingscommissie (OLC) adviseert het faculteitsbestuur over belangrijke onderwijszaken met betrekking tot een specifieke opleiding. Daarmee is de OLC een waarborg voor de kwaliteit van het onderwijs. Op basis van onderwijsevaluaties doet zij aanbevelingen om het onderwijsprogramma te verbeteren.

Draag dus bij aan sterke medezeggenschap en stem vandaag nog via http://www.ru.nl/verkiezingen!

Categorieën: Home

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com