ARC Nederland Vlaanderen zoekt gidsen!

Gepubliceerd door OSK op

Gidsen in een Europese kathedraal tijdens de zomervakantie!
Altijd al een aantal weken in een Europese stad willen wonen en werken? En daarnaast iets te leren over gidsen, kerkarchitectuur en -leven? ARC geeft je die kans, ook deze zomer weer!
Wat is het? ARC is een organisatie die studenten de mogelijkheid biedt gedurende een periode van twee tot vijf weken – in je eigen taal – gratis rondleidingen te verzorgen in bijvoorbeeld de kathedraal van Luxemburg of onder andere in Madrid, Oxford, Bordeaux, Münster, Béziers en Florence.
Hoe werkt het? Uiteraard krijg je vooraf in de kathedraal een korte opleiding. Je hoeft dus zeker geen kunsthistoricus te zijn! Een zekere historische kennis en vertrouwdheid met het christelijk geloof is een pre, maar niet noodzakelijk. Wel moet je open staan voor mensen met een christelijke achtergrond – bezinningsmomenten zijn onderdeel van het gemeenschapsleven – en respect opbrengen voor de plek waar je verblijft. Ook word je verwacht aan de bezoekers te kunnen overbrengen wat het christelijk geloof voor de kerkelijke gemeenschap, architectuur, kunst en geschiedenis toen en nu betekent.
En verder? Je leeft gedurende de periode in een gemeenschap met andere studentgidsen. De voertaal is daar Engels en in enkele gevallen Duits of Frans. Het gemeenschapsleven is minstens zo belangrijk als het gidsen zelf. Naast je werk is er voldoende vrije tijd om elkaar te ontmoeten en de stad te verkennen.
Wat kost het? De vereniging bekostigt je verblijf (huisvesting, maaltijden, studiemateriaal). Je werkt verder als vrijwilliger. Reiskosten en verdere uitgaven zijn voor eigen rekening. Neem voor meer informatie eens een kijkje op: http://www.arcnederlandvlaanderen.com.
Lijkt dit iets voor jou? Meld je aan door op bovengenoemde website het aanmeldformulier in te vullen en op te sturen. Wie weet leid jij komende zomer bezoekers rond op één van onze projecten!
Inschrijven kan nog tot 5 april!
Hopelijk horen we snel van jou!

Categorieën: Oproep

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com