Boeken Top 3 december

Gepubliceerd door Jacqueline Bionda op

Het koude, gure weer van de decembermaand staat weer voor de deur. Dé ideale tijd om lekker binnen te blijven – en het liefst kruipen we dan ook zo dicht mogelijk tegen de kachel aan. Bij dit kluizenaarsleven kunnen een aantal boeken natuurlijk niet ontbreken. Daarom lichten wij deze maand opnieuw drie van onze favoriete boeken uit! 

De Afvallige (2013) Jan van Aken

De alcoholistische pilaarheilige Swintharik beweert dat hij de moordenaar is van keizer Julianus Apostata (r.361-363), de laatste heidense keizer van het Romeinse Rijk. Is het zo simpel als de man ons doet geloven of schuilt er meer achter deze moord?  

– Luuk

Before the Coffee Gets Cold (2019) Toshikazu Kawaguchi

Tijdreizen, we hebben er allemaal wel eens aan gedacht. Het lijkt misschien wel onmogelijk, maar wat zouden we doen als het wel kon? Dit verhaal speelt zich af in een café in Tokyo, waar ze al meer dan 100 jaar kwaliteitskoffie brouwen. Het bijzondere? Met deze koffie kan je terug in de tijd reizen. We volgen vier gasten van het café, met allen hun eigen reden om het verleden te bezoeken. Het is een emotioneel boek waarin hetgeen dat we hadden willen zeggen maar niet hebben gedaan een leidraad is. Ik vond dit boek erg indrukwekkend. Het heeft mij er meer van bewust gemaakt dat je sommige dingen beter gewoon kan doen, voordat het niet meer kan.  

– Jacqueline 

De Levens van Jan Six (2016) Geert Mak

Welke familie kan zeggen dat ze een Rembrandt in bezit heeft? De Sixen kunnen dat! De regentenfamilie behoort al meer dan vierhonderd jaar tot de elite van Amsterdam. In dit boek beschrijft Geert Mak hun opmerkelijke familiegeschiedenis. 

– Luuk 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com