Boeken Top 3 februari

Gepubliceerd door Jacqueline Bionda op

De colleges zijn weer van start gegaan! En dat kan natuurlijk wat stress opleveren. Gelukkig kan je met het lezen van de boeken uit deze top drie een beetje gaan ontspannen!

Spellbreaker (2020) Charlie N. Holmberg

In deze alternatieve wereld van 1880 zijn er twee soorten tovenaars. Zij die spreuken kunnen uitvoeren en zij die ze kunnen breken. Elsie, een wees, is een tovenaar die spreuken kan breken. Er is alleen een probleem, ze staat niet geregistreerd wat betekent dat haar werk crimineel is. Elsie voert als een soort Robin Hood opdrachten uit voor een ondergrondse bende genaamd ‘de Cowls’. Maar op een avond wordt Elsie betrapt door Bacchus, een tovenaar die juist spreuken kan uitvoeren. Bacchus belooft haar niet aan te geven als ze hem helpt een aantal spreuken te breken. Hier stemt Elsie mee in. Ondertussen worden er door de hele stad tovenaars vermoord. Gevaarlijk, want wanneer een tovenaar sterft laat hun lichaam een boek achter dat al hun spreuken bevat. Samen met Bacchus probeert Elsie het mysterie rondom deze moorden op te lossen.

– Jacqueline

Tijl (2017) Daniel Kehlmann

De bekendste nar in onze contreien is ongetwijfeld Tijl Uilenspiegel. Deze roman gaat over deze gewiekste grappenmaker. Het speelt zich af in vroeg zeventiende-eeuws Europa, een continent dat op dat moment wordt geteisterd door vreselijke godsdienstoorlogen. Te midden van al dit geweld baant Tijl zich een weg door bomvolle steden, donkere bossen en vorstelijke hoven.

– Luuk

North and South (1854) Elizabeth Gaskell

Margaret Hale is een jonge vrouw die een comfortabel leven leidt in het zuiden van Engeland, totdat haar vader zijn werk voor de kerk neerlegt. Ze verhuizen naar het geïndustrialiseerde noorden, waar de naïeve Margaret in aanraking komt met de ellendige leefomstandigheden van de arbeidersklasse. Met één arbeidersgezin krijgt ze een hechte vriendschap. Deze familie werkt voor John Thornton, een fabriekseigenaar die zijn werknemers erg slecht behandeld. Margaret gaat vechten voor sociale rechtvaardigheid. Ze wil beginnen met het aanpakken van John Thornton, maar dit blijkt moeilijk wanneer ze erachter komt dat ze langzaam gevoelens voor hem aan het ontwikkelen is. Dit boek is een socialistische versie van Pride and Prejudice naar mijn mening.

– Jacqueline


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com