Boeken Top 3 januari

Gepubliceerd door Jacqueline Bionda op

Daar zijn we weer! Opnieuw licht de ARTillerie drie van hun favoriete boeken uit. Heb jij ook als goed voornemen om dit jaar meer te gaan lezen? Hopelijk maken deze boeken je enthousiast genoeg om je leesdoel gemakkelijk te kunnen halen!

Spinning Silver (2018) Noami Novik

De vader van Miryem is een geldschieter, maar helaas is hij daar niet zo goed in. Al hun geld heeft hij uitgeleend en hij is te bang om het terug te vragen. Miryem besluit het heft in eigen handen te nemen en gaat samen met Wanda, een boerendochter die zij heeft aangenomen, op pad om de schulden te innen. De verdiende zilverstukken ruilt ze om voor goud en al snel ontstaat het gerucht dat zij werkelijk goud van zilver kan maken. Dit trekt de aandacht van de Staryk koning, een heerser van sneeuw en ijs, die voor veel problemen zal zorgen. Ondertussen heeft Irina met haar eigen soort monster te maken, namelijk de Tsaar waar haar vader haar aan wil uithuwelijken. Het is sprookjesachtig winterverhaal met een Russisch tintje. Met heel veel plezier heb ik dit boek gelezen. Het was voor mij een van de mooiste boeken van 2021

– Jacqueline

De Handelsreiziger van de Nederlandse Cocaïnefabriek (2009) Conny Braam

Oké, ik geef het toe. Dit boek heeft niet echt een spannende titel. Toch is dit boek echt een grote aanrader. Het verhaal speelt zich af gedurende en kort na de Eerste Wereldoorlog. We volgen het wel en wee van de jonge, Nederlandse zakenman Lucien Hirschland. Hij doet in cocaïne. Nu hoor ik je denken, maar hoe dan? Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dat nog gewoon legaal en met name de Nederlanders sloegen daar op slinkse wijze hun slaatje uit door beide fronten te bevoorraden. 

Tegelijkertijd volg je het leven van Robin Ryder, een 26-jarige dienstplichtige onderwijzer uit Engeland. In 1917 raakt hij zwaar gewond op het slagveld. Met coke wordt de beste man op de been gehouden. Maar dan eindigt de oorlog en Ryder kan naar huis terugkeren met een verminkt gezicht en een verslaving. 

De twee totaal verschillende personages kruisen elkaar en dat zorgt voor de nodige opschudding. 

– Luuk

the Lost Spells (2020) Robert Macfarlane

Een kleine bundel gevuld met prachtige gedichten over alles wat wij om ons heen zien in de natuur. Naast de teksten is het boek ook fantastisch mooi geïllustreerd. Je zult waarschijnlijk niet lang bezig zijn om dit boek uit te lezen, maar het is zeker iets waar je steeds naar terug komt. Deze dichtbundel heeft bij mij een herwaardering voor alle kleine dingen in de natuur naar boven gebracht. 

– Jacqueline


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com