De redactie stelt zich voor: Nadine

Gepubliceerd door Nadine Hulsewé op

Op woensdag 14 oktober is een nieuwe ARTilleriecommissie aangesteld. Zij bestaat uit Nadine Hulsewé, Alison Scanlan en Luuk Merijn Spee. De komende dagen zullen de commissieleden zich aan u voorstellen. Vandaag introduceren we Nadine:

Beste lezers van de ARTillerie,

Mijn naam is Nadine Hulsewé, ik ben negentien jaar en een eerstejaarsstudent van kunstgeschiedenis hier in Nijmegen. Buiten de studie hou ik van lezen, musea en tweedehands kledingwinkels bezoeken, tekenen en oude films kijken. Ik heb een zwak voor Victoriaans melodrama en klassieke Hollywoodfilms, en ben onnodig veel gehecht aan tuinieren en bloemen voor iemand die op kamers woont. Qua muziek is mijn smaak vooral synth pop, dreampop en R&B; sinds ongeveer een jaar ben ik ook het bodemloze gat van klassieke muziek gaan verkennen.

De negentiende en vroege twintigste eeuw is de periode waar ik het meest enthousiast over ben. In de schilderkunst uit die tijd hou ik vooral van Gustave Moreau en Waterhouse, bij prentkunst vind ik Harry Clarke de beste. Ongeacht de periode is de kans groot dat ik de toegepaste kunst – dat wil zeggen, voornamelijk servies en sieraden – geweldig zal vinden, maar vooral bij voorwerpen uit de klassieke oudheid en de Nederlandse barok. “Alledaagse” gebruiksvoorwerpen in glas, tin en zilver vind ik gewoon *chef’s kiss*

Natuurlijk zijn er ook veel andere media en kunstperiodes waar ik van hou, maar het heeft geen nut die allemaal te benoemen. Ik hoop jullie veel te kunnen vertellen over de verhalen en trends die achter kunstwerken te vinden zijn; of hoe de zeitgeist, beeldende kunst en literatuur elkaar wederzijds beïnvloedden in bepaalde periodes.

-Nadine


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com