Boeken Top 3 november

Gepubliceerd door Jacqueline Bionda op

Lezen is leuk! Ook al laat de taaie literatuur die we soms voor onze studie moeten lezen je daar wellicht anders over denken. Het is ook wel eens plezierig om iets geheel anders te lezen, buiten de literatuur voor school om. Daarom hebben we de Boeken Top 3 van de ARTillerie tot stand geroepen! Vanaf nu zullen er maandelijks drie boekentips op je digitale deurmat verschijnen, om je hopelijk te inspireren tot het lezen van nieuwe boeken. Deze maand beveelt Jacqueline jullie de volgende boeken aan:

An Enchantment of Ravens (2017) Margaret Rogerson

Samenvatting

Isobel woont net als veel mensen in Whimsy, een dorp in het rijk waar het altijd zomer is. Naast haar rijk bestaan drie andere, elk vernoemd naar het seizoen waarin zij eeuwig verkeren. Dit zijn de rijken van de fair folk; wezens die zelf geen menselijk vakmanschap kunnen beoefenen. De vraag naar menselijke creaties is dan ook groot en massaal doen deze fair ones hun inkopen in Whimsy. Voor Isobel, die de mooiste portretten van de vier rijken schildert, komt dit goed uit. Haar klandizie bestaat namelijk veelal uit de fair ones. Al moet ze wel oppassen, want ook al zijn zij mooi en sprookjesachtig, bedrieglijk zijn zij net zo zeer. Het hoogtepunt van haar carrière lijkt in zicht wanneer ze de prins van het Herfst Rijk, Rook, portretteren mag. Maar alles verandert wanneer ze iets schildert wat niemand had mogen zien. 

Review

Dit was één van de mooiste boeken die ik in 2021 gelezen heb. De fantasiewereld is prachtig beschreven en sleurt je echt mee in het verhaal. Het boek neerleggen was vrijwel onmogelijk. De hoofdpersoon, Isobel, is erg realistisch, wat het makkelijk maakt om je met haar te identificeren. Wat ik zelf ook fijn vind is dat dit een stand-alone boek is. Prettig wanneer je je niet wil vastbinden aan een lange boekenserie. 

Lore (2021) Alexandra Bracken

Samenvatting

Elke zeven jaar begint de Agon: een straf voor een opstand van negen Griekse goden tegen Zeus. Wanneer de Agon begint worden deze goden als stervelingen naar de aarde gestuurd, waarna op hen gejaagd zal worden door een aantal families die afstammen van Griekse helden. Een god doden willen zij al te graag, want wanneer je dat doet zal jij hun krachten overnemen en onsterfelijk worden. Lore Perseous, een afstammeling van Perseus, heeft deze brute wereld achter haar gelaten. Het enige wat ze wil is wraak op de man die haar familie heeft gedood; een man die nu een godheid is. De nieuwe Agon begint en Lore doet er alles aan om er niet bij betrokken te raken. Maar dit blijkt onmogelijk, wanneer een gewonde Athena om haar hulp vraagt. 

Review

Vroeger was ik een enorme fan van de Hunger Games en dit boek deed mij dan ook erg hieraan denken. Het boek speelt zich af in New York, wat in combinatie met de Griekse mythologie voor een interessante setting zorgt. Het verhaal zit vol actie en onverwachte gebeurtenissen en daarnaast is het tempo in de schrijfstijl ook erg fijn. Een voorkennis van Griekse mythologie is echter wel een pre als je dit boek wil gaan lezen. Wanneer je dit niet hebt is het verhaal waarschijnlijk wat moeilijker te volgen.  

Bringing Down the Duke (2019), Evie Dunmore

Samenvatting

Engeland, 1879. Annabelle Archer, een vrouw geïnteresseerd in archeologie en mythologie, mag eindelijk gaan studeren aan de Universiteit van Oxford, samen met een groep andere vrouwen. Bijzonder, want zij zijn de eerste vrouwen die dit mogen doen. Annabelle raakt geïnspireerd door de women’s suffrage movement en besluit zich hierbij aan te sluiten. Haar taak binnen de groepering? Mannen van invloed zien te winnen voor hun zaak. Haar doelwit wordt de Hertog van Montgomery, Sebastiaan. Hij voelt een enorme afgunst tegenover de vrouwenrechtenzaak en stemt nergens mee in. Ondanks hun verschillen groeien Annabelle en Sebastiaan naar elkaar toe. Een verhaal van romantiek, drama en spanning. 

Review

Voor liefhebbers van historische romans is dit boek echt een pareltje. Naast het verhaal van Annabelle en Sebastiaan vond ik het achterliggende verhaal over de strijd voor vrouwenrechten mooi uitgelicht. De auteur zet goed uiteen hoe langdradig en moeizaam de strijd was en dat voor elke kleine overwinning hard gevochten moest worden. Maar het is en blijft natuurlijk een romantisch verhaal. De romantische spanning was dan ook erg voelbaar door het hele boek heen. Het mooie vind ik dat onderweg de twee hoofdpersonen allebei offers maken, waarna zij steeds dichter bij elkaar komen. Het is een echt feel-good boek, wat gemakkelijk wegleest en een lach op je gezicht zal toveren. 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com